MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEK A KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATBAN

Szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy egyeztetéseket kezdeményeztem Dr. Bácsi Tibor háziorvossal, Enzsöl-Hajdu Zsófia védőnővel, György Anitával a Devecseri Család-és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat vezetőjével, valamint Képviselő-testületünk tagjaival.

Közös döntés született arról, hogy a zárt térben tartandó önkormányzati rendezvények elmaradnak településünkön, határozatlan ideig.
Arra kérem a helyben működő klubok, közösségek (pl.: sport, tánc) vezetőit és tagjait, hogy ez idő alatt függesszék fel összejöveteleiket.

Megkérném az üzlettulajdonosokat is, hogy naponta többször fertőtlenítsék a bevásárlókosarak füleit, az ajtók kilincseit, így is lassítva az esetleges fertőzések terjedését.

Dr. Bácsi Tibor háziorvos hangsúlyozta, ha tehetjük, kerüljük a tömeget, főleg zárt térben, ahol a zsúfoltság miatt könnyebben terjed a vírus. Naponta többször mossunk kezet, főleg ha tömegközlekedési eszközön utazunk vagy bevásárolni voltunk.

Ne köhögjünk tenyerünkbe, kerüljük a kézfogást és a közvetlen érintkezést.
Aki tapasztalja magán a tüneteket (láz, köhögés, tüdőgyulladás, stb.) az telefonon hívja az ingyenes zöld számot: 06/80/277-455
 

Fontos, ha valaki olyan területen járt, ahol már korábban kialakult fertőzés jelezze minél előbb a fent említett zöld számon.
Kérem, hogy mindenki kizárólag az Operatív Törzs folyamatosan frissülő ajánlásait tekintse mérv- és irányadónak a koronavírus kapcsán!
www.koronavirus.gov.hu
 

Noszlop, 2020. március 13.
Farkasné Szolnoki Brigitta sk.
polgármester

CsatolmányMéret
PDF ikon koronavirus_tajekoztato.pdf78.63 KB